flyingbyfaith

Direktlänk till inlägg 20 november 2011

Barn av livet...?

Av Niklas - 20 november 2011 14:50

Har varit i Herrljunga i helgen med Ramy, Tobias, Hanna, Erik, Sofie, och Einar. Vi var på SMU - Ledar utbildning. Det var trevligt, att besöka "törnans place", att sova sked med Mr E och att sjunga thailändska nattvisor natten igenom är ju inget man gör varge dag..!


Helgen var bra! maten, gudstjänsterna och seminarierna var helt okej, även om kanske dom två seminarierna jag var på inte fick mig att hoppa i taket av glädje och inspiraton.. 

Men Patric Forsling, silken man! han har tankar för flera tusen..! Mycket klokt ifrån den munnen vill jag lova! Hörde honom på hönö i sommras också.


Han pratade lite om barn. Tänkte jag kunde sprida några tankar vi/han hade vidare här!


På temat "hur får vi in barnen i gudstjänsten?"

Tycker det passar bra nu, har varit på gudstjänst i Lerum "för alla åldrar" idag! Vår nya projektor sitter uppe nu också förövrigt! Det blev så bra va..helt sjukt najs! Den har vi invigt med "Cars2" och 1,5kg godis! najs!


Men åter till barnen... Jesus sa,"hindra dom inte utan låt barnen komma till mig. ty den som inte tar emot guds rike som ett barn, han kommer aldrig dit in".  (mat 19:13).  Jesus sa också när lärjungarna fråga vem som var störst i himmelriket? " han kallade till sig ett barn och ställde det framför dem och sade. "sannerligen, om  ni inte omvänder er och blir som barnen kommer ni aldrig in i himmelriket. De som gör sig själva små som det här barnet är störst i himmelriket. Och den som i mitt namn tar emot ett sådant barn han tar emot mig". (mat 18:1)


Och jag tror att barnen har mycket att lära oss. Enligt gud verkar det ju som om det är dom som helt naturligt är dom "kristna" eller a alla barn kallas ju inte kristna, men att vara kristen betyder att man följer gud, och alla är skapta till guds avbild. Och det är ju inte bara dom barnen med kristna föräldrar som är guds barn! Alla barn är älskade av gud! (och alla vuxna med).

Jag tror att barn i den enkla bemärkelsen, fattar vem gud är. Misstolka mig inte. Dom vet kanske inte massor om bibeln eller hur trenigheten eller allt hänger ihop. Men vad spelar det för roll? Dom "tror" kanske inte ens på Gud. Men ett barn som tillåts vara ett barn fattar glädjen i Gud. Ett barn behöver inte veta allt, det kan bara acceptera att vissa saker bara är. Vi vuxna tror att vi behöver ha en förklaring på allt. men gud säjer att det är våran tro, hopp och kärlek som ska ligga till grund för vårat liv... inte vilka svar och bevis vi finner.


Om du någon gång har varit på en Gudstjänst eller i ett samanhang där det spelas musik tex. Så händer det så ofta att man får ett rikgtigt "flow" i kroppen.. man hör en bra låt och vill bara resa sig upp ur bänken och dansa! men det gör vi vuxna inte så ofta. För vi tror att om man är kristen så sitter man i sin bänk med ett finurligt smile på läpparna och nickar lite i takt...(eller otakt)

Men ett barn, det reser sig upp och börjar dans och skratta, springa och hoppa omkring! Och det är det bästa jag vet! Eller när ett barn bara helt plödsligt börjar prata eller sjunga mitt under predikan, det är så härligt!  Ibland börjar någon liten gråta, antagligen inte för det inte tycker om pastorns predikan, utan för att det är en människa. Är barnet ledsen så gråter det, är barnet glad så skrattar det, helt enkelt för att det är ett barn.

Ett barn bryr sig inte om ifall någon annan tittar eller tycker man är konstig.  Och ofta tror jag vi vuxna är för rädda för det. Om någon skulle tycka om det pastorn sa i en "afro kyrka"(gospel) så hade man fått höra ljudliga HALLELUJAH!! och aplåder, och det tror jag många egentligen vill göra hemma i Lerum med. Och om någon hade gjort det så hade ju alla kollat. Inte för att dom tycker det är konstigt som vi antagligen tror, utan för att det händer något nytt och frimodigt som man blir nyfiken och intresserad av! 


Jag säger inte att vi ska börja dansa och skrika hallelujah i bänkarna hemma, men vi borde nog sluta bry oss så mycket om vad andra tycker(vi ska bry oss om varandras åsikter men inte negativa tankar). Om ett barn vill dansa så gör barnet det. Och om vi vuxna ska följa barnen och deras frimodighet för att ens komma in i himmlen så borde vi kanske titta lite mer på dom och lyssna på dom och inte söka alla svar som vi tror att vi behöver hela tiden.

Det är väll ändå att komma till himmlen som är vårat mål, eller!?.. och om vi då inte ens följer vägen åt rätt håll för att vi inte känner oss riktigt trygga med det. då tror jag aldrig vi kommer fram. det säjer väll sig självt egentligen? om vi vill till höger så går vi ju inte till vänster och hoppas vi kanske ska komma rätt ändå..?

Jesus säger ju att vi inte ska bry oss om går dagen utan lämna det gammla och gå framåt till det nya. Ändå håller vi fast med allt vi har vid det gammla och hoppas att vi ska växa som kyrka igen som vi gjorde för 150 år sedan. 

Men det var ju det nya då, klart att det växte då! Men om vi vill växa mer nu så behöver vi ju något nytt igen! det som var nytt då är ju det gammla nu. vi ska inte vara så rädda för förändring. och det är ju barnen som är det nya, det kanske är det Jesus menar.?

               



Många säger att dom "fullbordat" sin tro också.. att dom liksom gjort allt och hört allt om Gud och går på repeat liksom. och ja det är ju kanske sant, för dom förstår ju inte att gud inte kanske visar sig på samma sätt nu som då. Det finns så mycket mer och man blir aldrig klar! Precis som kyrkan måste utvecklas så måste också den personliga tron utvecklas. Klart att det finns trygghet i att hålla kvar vid den tron som växte mycket för än då.. men om det kommer nytt, så måste man släppa taget om det man vet och våga tro igen på att det finns "mer Gud" som man inte sett än.


Fundera på det du! hehehe ;P 


"är du rädd för att din tro ska utvecklas, och bli något nytt som du inte har kontroll över?"


(om du är det. när var det du kännde din tro som mest levande? När den var ny och du inte hade alla svar? Eller när den är fast och du känner att gud blir vardaglig och svår att se?)


Lycka och glädje // Niklas




 
 
Ingen bild

Sofie

20 november 2011 16:38

Niklas, du är så himla bra!

Niklas

20 november 2011 16:39

tack så mycket :) du med! och Patric också (Y)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Niklas - 9 januari 2012 18:28

      http://flyingbyfaith.blogg.se/    FlyingByFaith har flyttat till blogg.se   Tack för den här tiden på bloggplatsen.se  Hoppas du fortsätter läsa mina inlägg på blogg.se istället!         Oändlig lycka och kärlek // Nik...

Av Niklas - 4 januari 2012 14:29

Hemma igen.   trysil, rysil, ysil, sil, il, l,---, TRYSIL. När man kommer till Trysil, eller redan när man kommer till bussen så blir man bara glad. skidor i all ära! men vårat Trysilläger är så mycket mer än bara skidor. (snowboard)   Och ...

Av Niklas - 29 december 2011 12:58

Sitter nu i bussen påväg till trysil. Ett gött läger och en härlig nyårs-vecka med mycket skidor, gött häng, andakter, musik, glädje och mycket mat ligger framför.   Vi hoppas alla att denna veckan blir lika bra som vanligt och just nu taggar vi ...

Av Niklas - 25 december 2011 16:10

Sitter hemma i mitt lilla hus och lyssnar på musik. Kom just hem ifrån Västervik. Har som så många andra tillbringat jul-helgen med släkt och vänner. Mina kusiner som flyttat till Västervik ifrån USA för dryg ett år sedan, besöktes av mig för först...

Av Niklas - 21 december 2011 17:35


Har just kollat på en film. "The book of Eli". sjukt bra! se den!   Den handlar om en man, Eli. Han får ett uppdrag av Gud. Att föra den sista existerande bibeln ifrån östkusten till västkusten i USA. Kanske inte så jobbigt tänker du...? -men d...

Presentation


Tjenare!

Sjukt kul att du är här (Y)

Den här bloggen är till för alla som vill läsa den! och har du några frågor kring det som står eller till mig så var inte rädd att fråga!

ha de gött // Niklas

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
November 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards